It's a kneedisaster

"Jogga", they say. "It's good for you!", they say. Jaha. FÖRSÖK SÄGA DET TILL MINA KNÄN!!

Nej nu är jag tämligen orättvis men om jag inte var det - försvann då icke den dramaturgiska effekten?
Jag har blivit ganska duktig på att träna. Med duktig menar jag att jag skönjer viss framgång samt att jag faktiskt går och tränar oftast tre dagar i veckan. Mest tycker jag om söndagsträningen då jag är utvilad och mätt. Det går så mycket enklare då! Från att ha avskytt konditionsträning står jag och pressar mig på crosstrainern. Och löpbandet. Det var här det gick lite fel i veckan.

Sporrad av min arbetskamrat J som likställer en löptur med så-nära-himlen-man-kan-komma, har jag funderat alltmer på att uppta detta motionssätt. Man kan utöva det var som helst och jag föreställer mig att det är förenat med viss tillfredsställelse. Så läste jag i senaste numret av Friskis & Svettis ett tips på hur man kommer igång. Man skall jogga i en minut och promenera i två till man färdigställt en sträcka på tre kilometer. Done and done! Jag provade förra veckan och det var med stor tillfredsställelse jag konstaterade att jag klarade av det! Fick lite ont i knät men vadå. I torsdags var det dags igen. Flög inte riktigt fram som en svala på samma sätt. Knäsmärtorna gjorde sig lite mer påminda och hållet släppte aldrig helt. Sen dess har jag varit halt. Är oerhört öm på insidan av knäna och liksom rullar fram på marken. Vilket gör att jag också får ont i ryggen. Nu är det måndag och det har inte blivit ett dugg bättre. Snarare tvärtom. Cykla går bra men allt annat som belastar knäna mer är smärtsamt och jag blir ledsen och lite dyster.

Innebär det här att jag aldrig kommer kunna jogga? Och när ska jag kunna GÅ igen?


 Jag på gymmet


Prozit

Lite ont i pallet. Nysningar. Jag skippade träningen idag. Alltid ett ambivalent beslut. Det är som om jag går och bär på en förkylning som inte riktigt bryter ut.
Helgen var fabulous med middagsbjudning hos en kompis till en kompis i fredags. Tog mig dock hemåt rätt tidigt (halv elva kanske) men somnade ändå nästan ståendes i duschen. På lördagen var jag först på massage. Utnyttjade en upplevelse jag fått i present för nästan ett år sedan. Efter det träffade jag A, I och hennes syster F på lunch på Yammi Yammi (nr 14 är alltid nr 14 - två matförgiftningar till trots). Därefter gick jag på vernissage för smyckestillverkning i Linnéstan. Det skall heller ABSOLUT inte förglömmas att jag gick in på Red Devil i stan - och köpte ett par jeans!

För er som inte känner mig är det så att jag råkar ha strutformade ben - inkompatibla med 99 % av världens jeansutbud. Nu gick jag alltså in på Red Devil för att jag hade en stund över. På några bord fanns ett antal par jeans som såldes med 50-70 % rabatt. Jag tog en storlek som verkade snajsig - och den passade! VA! Vet inte om jag av en slump hittade en unik modell eller om cykling och träning kanske gett lite resultat. Oavsett anledning har jag varit onaturligt nöjd sedan lördagen.

På kvällen på lördagen kom C & L hit på skaldjursfrossa. Det var räkor, flodkräftor, havskräftor och krabba. Även hemgjord aioli, vitlöksbaguette, ägg, panacotta mm. Söndagen hängav F och jag mig åt träning framför allt. Jag tycker om att träna med honom eftersom han alltid tränar mig lite hårdare än om jag tränar själv. 

Fungus amung us

I går när jag gick in i badrummet: "UUUH! Satan vad det stinker mögel!"
Efter att ha sniffat intensivt på allt och ingenting kom jag fram till att det var tvättmaskinen. Den har tramsat om den här saken förr och vi tänkte att saken kunde rådas bot på genom att ha tvättluckan öpen efter användning. Så icke! Jag kunde känna hur mögelsporerna spred sig till mina innersta alveoler och således fick maskin och badrum vara stängt och SKÄMMAS!
Eftersom maskinen är rätt ny (två år) ringde jag Friggahuset där vi köpte den. Passus: Friggahuset är oerhört kompetenta på tvättmaskiner! Inte som Elgiganten och Siba där osnutna praktikanter läser innantill på tillhörande skyltar. I alla fall, jag ringde Friggahuset och en tjomme frågade vilka gradtal vi tvättar i. "Tja, 60 och 40" sa jag sanningsenligt. Däri låg tydligen knuten! Maskiner gillar högre temeraturer då och då för att undlåta att utveckla nämnda svamp (i den utsträckning mögel är en svamp). Ordinationen blev fyra påsar citronsyra och ett långprogram på 90 grader. O'boy, o'boy, o'boy! tänkte jag, det här var lättlöst!

Nu har jag en mögelluktande maskin och citronsyra fastkletat i tvättmedelsfacket.

Nåja, lite bättre blev det men inte tillräckligt bra. Hittade dock lite vidare tips här.


RSS 2.0