Senaste nytt

Jag tror jag skyller på metrobloggen om att mitt bloggskrivarintresse sjunkit så drastiskt. Jag tappar liksom orden och inspirationen bara genom hela den förbannade inloggningsprocessen på den här sidan.
Helgen som gick var riktigt god. Inte minst för att jag äntligen kom igång med det jag tänkt ett par veckor nu - att sy! Jag tjusas av tanken att kunna producera egna kläder bara sådär "för att jag känner för det". Som oftast när jag upptäcker ett nytt intresse går jag in med 150% på ett tämligen osunt sätt, samma sätt som får mina bästa vän E att säga "nämen KATTIS!". Jag börjar omedelbart söka information och ladda ner, titta på instruktionsvideos och gärna handla hem ett tjog tyger innan jag ens är särskilt säker på att sömnad var en bra idé. (Jag har här pärlandet i alltför färskt minne. Det står en stor mängd pärlor och tillhörande prylar och bara dammar i hop i en, för ändamålet köpt, multilåda från Clabben.) För tillfället funderar jag på om inte en tvillingnål till symaskinen vore en oerhört käck idé. Jag vill sy kantband! Nåja, motivationen är det inget fel på och den är ju faktiskt ganska viktig.
 
Stay tuned, säger jag bara, för snart kommer.... i alla fall något jag har sytt!

Valhallabadet och jag

Jag är väldigt dålig på att simma. Har alltid varit. Vet inte riktigt vad det beror på men jag ligger mer lod- än vågrätt i vattnet. Kanske är det därför jag alltid har föredragit att simma under ytan. I dag hade jag bestämt mig för att åka till Valhallabadet efter jobbet. De påstod att det var 27 grader varmt i vattnet - så ICKE säger jag! Nåja, jag skulle simma mig varm. Anledningen till detta plötsliga siminfall var att jag helt enkelt kände för miljöombyte. Sen har jag alltid en föreställning om att jag skall stanna och basta och gå upp och ner ur bubbelpoolen några gånger när jag är klar. I vattnet fanns jag, en snabbsimmande kines, en rödhårig mamma, trettielva ongar som skulle ta diverse simmärken och en tjockis som bara ville hoppa trampolin. Den gav nästan vika under hans vikt. Undrar om badvakterna någonsin nödgats hindra någon som är för tjock. Som den där tjejen på Liseberg som inte fick åka Balder. Jag undrar om han kanske inte var lite förståndshandikappad. Dessutom åkte hans badbyxor ner till knävecken. Inte relaterat i och för sig.
Jag sam och jag sam och mer och mer klorvatten inhalerade/svalde jag. Herregud vad mycket äckel det måtte vara i det där vattnet! Kan ju bara gå till mig själv när jag var liten och verkligen inte förstod vitsen med att gå UR badet för att kissa. Funderade på, där jag sam och fick vatten i ögonen hela tiden, hur lång en legitim badsession ÄR nu för tiden, vidare varför jag aldrig tar mig själv på orden och köper simglasögon. Kanske skulle jag simma bättre då. Hur som helst kom jag fram till att en badsession är trekvart.Trekvart av stånkande och frustande, vatten i ögonen ("nej, min lins!"), vatten i svaljet och inte minst skammen av att simmas om av de åldrigaste åldringarna, de barnsligaste barnen och de sjukligaste sjuklingarna. Inte minst av en man med endast ett ben.
När jag drog mig mot bubbelpoolen fann jag den till min glädje och förvåning alldeles tom. Sakterligen började jag sjunka ner när en utländsk naken tant började hojta på mig från kall-poolen.
"Nånting-sanering!" , säger hon
Om hon menar att jag skall gå och duscha först klappar jag till henne, tänker jag men säger "ursäkta, vad sa du?"
"Nånting-med-sanering!" upprepar hon
Ja, nog vill kärringjäveln att jag skall upp och tvaga mig på något sätt. Kanske får man inte ens ha badkläder i bubbelpoolen, tänker jag men säger: "Ursäkta, jag hör verkligen inte?"
"Nånting-med-sanering!!" säger hon och pekar på en digital klocka som räknar ner tiden från sju minuter. Ah. Poolen saneras, inte meningen att jag då skall sitta och förorena den samtidigt. Huga! Tänk om de har i massa frätande substanser!" tänker jag. Vidare: Jag orkar inte vänta sju minuter på bubbelpoolen.
"Ojdå, tack!" säger jag till nakentanten och skuttar bedrövat in i duscharna i stället. Blev ingen bubbelpool den här gången heller.

RSS 2.0