"Surt sa räven om rabarberna" av Karin Brunk Holmqvist

Berta och Gunnar, Hjördis och Konrad är grannar i ett hyreshus och i en trädgårdskoloni. Inget händer. Slut.
 

"Radhusdisco" av Morgan Larsson

En kompis till mig tipsade om den här boken skriven av Morgan Larsson, en röst jag är mycket välbekant med från P3s eter. Jag anar att den är självbiografisk om hans uppväxt i Trollhättan. Från lågstadiet och upp till gymnasiet får man följa huvudpersonen Morris i hans väg emot vuxenlivet. Ingående beskrivs vardagens vedermödor, som t ex när alla tjejer i klassen ringer på hans dörr samtidigt för att fråga vem han egentligen vill vara i hop med av dem eller när när hans kompisar lyckats låna en VIDEO - något man hört ryktas om skall finnas men aldrig sett i verkligheten.
Boken är full av igenkänningskomik och trovärdigt skriven. En sån man inte riktigt vill ska ta slut.
 

"Barnmorskan i East end" av Jennifer Worth

Serien gick på SVT förra året och var mycket trevlig, vilket föranledde att jag ville läsa boken. Författaren var barnmorska på femtiotalet i London, i det fattigare området East end. Preventivmedel var inte vedertaget, barnalstrandet pågick under kvinnans fertilitetstid innebärandes att det inte var ovanligt med en barnaskara på tio. Det var trångbott och ofta delade flera familjer på en kran med rinnande vatten. När man läser om förhållandena och det medicinska tillvägagångssättet känns det som om historien äger rum långt tidigare än i föregående århundrade. Fascinerad får man följa syster Jenny i hennes möte med patienterna. Vilken oerhört självständighet och vilket kunnande hon tvingades ha! Oftast ensam och utelämnad till sin egen expertis. Och Chummy - underbara Chummy!
 

"Fifty shades of Grey" av E L James

 
Jag var ganska säker på att jag inte skulle tycka om den här boken. Jag hade fel - jag hatade den. I alla fall första halvan. Allt så oerhört klichéartat. Mannen - ung, oerhört snygg och framgångsrik. Kvinnan ett osäkert våp. Jadajada. Sexscenerna avlöste- och överträffade varandra. Så småningom fördjupades dock handlingen, kvinnan fick skinn på näsan och boken en djupare känslomässig dimension. Det blev en bok om kärlek i stället. Hade det varit det från början i stället för att sälja på sex hade den varit bättre. Detta kan gott jämföras med "Grottbjörnens folk"-serien. Jag har läst serien utom de nyligen utgivna följaren och tillslut bläddrade jag förbi alla sexscener som bara pausade handlingen - som jag verkligen fann fängslande.
 

kattiskorvapa.blogg.se/bok

Åsikter och halvdana recensioner av böcker jag läst.

RSS 2.0